căutare personalizată

vineri, 20 august 2010

Cum a fost la ultima înmormântare la care ai fost?

Prieteni, nu ştiu cum vedeţi voi treaba asta, dar mie mi se pare că înmormântările din România sunt tot mai triste. Aşa că eu, cum probabil vă aşteptaţi deja, vin cu o propunere care ar putea înviora atmosfera la aceste evenimente sociale.

Pe scurt, propun introducerea obiceiului cu furatul personajului principal şi la înmormântări. Pe la mijlocul pomenii, maestrul de ceremonii va lua microfonul şi va anunţa, cu o voce rezonabil de tristă: “Dragi invitaţi, s-a furat mortul!”.
Important e ca procedura să fie efectuată, ca în cazul miresei la nunţi, de oameni de încredere, prieteni ai răposatului, poate chiar rude, care să nu fi conversat prea des cu sticla înainte (sigur nu ne-am dori ca vreo doi unchi beţi să zgârie sicriul). Pentru a distrage atenţia văduvei, unul dintre complici o va lua deoparte să-i spună ceva, de testament sau datorii, în timp ce ceilalţi vor fura sicriul şi, împreună cu fotograful şi părintele (parcă sunt şi de-ăştia la înmormântări, nu?), vor pleca spre o direcţie stabilită din timp.

Mortul poate fi dus la o terasă sau chiar la meci, depinde ce a preferat răposatul. Ar putea fi ascuns într-o librărie sau aşezat frumos în faţa unui ghişeu la Electrica, în aşa fel încât să pară că se caută de bani mărunţi. Familia răposatului va fi anunţată telefonic de năzdrăvănie şi se va negocia o răscumpărare în prosoape, colive sau ce alte obiecte se mai folosesc cu aceste ocazii.

Evident că, la final, cei care au furat mortul vor primi şi o copie a casetei de la înmormântare, să o arate la prieteni când vin pe la ei: “Hai să-ţi arăt cum a fost la înmormântarea lui Popescu, ne-am spart de râs”. Cei care doresc ca, după moarte, să fie furaţi de un prieten drag sau de cineva apropiat din familie trebuie să specifice asta în testament, dar şi să scrie cu pixul pe carnetul de CEC unde-şi ţin banii de sicriu
www.dailycotcodac.ro

2 comentarii: