căutare personalizată

duminică, 12 septembrie 2010

Ghidul cadourilor – ce ducem în vizită? (II)

Buun. Am lămurit ce cadou să luaţi dacă mergeţi în vizită la un bărbat sau la o femeie. Ei, asta a fost partea simplă. Să vedem ce faceţi dacă mergeţi în vizită cu familia la o altă familie. Primul lucru pe care trebuie să-l luaţi e familia – practic, în acest fel veţi avea de oferit două daruri: cadoul propriu-zis şi, mult mai preţuit, momentul în care vă luaţi dracului rubedeniile şi ieşiţi odată pe uşă.
Există o ecuaţie complexă între numărul de membri ai familiei cu care veniţi şi valoarea cadoului pe care ar fi de bun-simţ să-l aduceţi. Dacă sunteţi însoţiţi de persoane sub 14 sau peste 60 de ani, preţul cadoului creşte proporţional. Dacă sunt sub 3 sau peste 70, creşte exponenţial. Dacă sunt bebeluşi sau militari în rezervă, deja credeţi-mă că nu vă permiteţi un cadou atât de scump, mai bine staţi naibii acasă. Asta, desigur, dacă nu cumva gazdele au şi ele aşa ceva în dotare, caz în care îi puteţi lăsa liniştiţi pe plozii, respectiv apeviştii oaspeţi să se joace cu ţâncii şi/sau apeviştii gazde; liniştea pe care o veţi câştiga şi voi, şi cei la care aţi venit în vizită va face orice cadou absolut inutil.

O altă corelaţie matematică leagă valoarea cadoului de durata estimată a vizitei. Intenţionaţi să staţi cinci minute, cât să ziceţi bună ziua şi să aveţi ce comenta după aia tot week-end-ul ce urât era la ăia în casă şi ce mileu ieftin puseseră pe laptop? O colă şi nişte pateuri de la chioşc sunt mai mult decât suficiente, puteţi chiar să o rugaţi pe vânzătoare să ia pateurile cu mâna, să nu se mai obosească cu mănuşa. Pe de altă parte, dacă există riscul să vă uite Dumnezeu în vizită, prezentaţi-vă cu un vin decent (nu la PET; în ciuda a ceea ce cred majoritatea românilor, “un vinuţ de ţară” într-o sticlă de Frutti-Fresh nu e o culme a rafinamentului oenologic), prăjituri, fructe de mare, un lingou de aur etc. Ce vă faceţi însă în cazul în care aţi plănuit o vizită de cinci minute, dar vedeţi că a trecut mai bine de o oră şi nu apare nicio oportunitate de a pleca? Simplu: creaţi o diversiune pentru a distrage atenţia gazdelor – de pildă, spargeţi-le o vază Ming sau călcaţi-le pe cap animalul de casă cu toată forţa – şi, profitând de agitaţia creată, trimiteţi-vă partenerul de viaţă până la cel mai apropiat magazin ca să cumpere un cadou corespunzător.

În fine, mai există şi aşa-numitul cadou “de casă nouă”. Deşi oamenii proaspăt mutaţi într-o casă goală sau, şi mai rău, locuită înainte de un pensionar şi-ar dori să primească în dar o plasmă, un aragaz sau măcar o canapea, sunt sigur că le veţi aduce un mileu elegant de pus pe laptop, o plantă agăţătoare sau un suport pentru beţigaşe parfumate. Ar fi frumos însă să le lăsaţi şi o amintire de neşters, ca să ştie ani buni după aceea că aţi fost printre primii care le-au călcat pragul. Ca recomandări: stingeţi-vă ţigara pe covorul proaspăt cumpărat sau scăpaţi ceaşca de cafea în aşa fel încât să stropiţi peretele abia zugrăvit. Cu siguranţă vizita dumneavoastră nu va fi uitată prea curând
www.dailycotcodac.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu