Deşi acum fumează doar LM-uri din ălea albastre, soţul doamnei Dorina nu a scăpat de bronşita pe care, crede dumnealui, a făcut-o acum 15 ani, cînd a trecut de pe Carpaţi-fără pe snagoave.
De snagoave s-a apucat, de gura neveste-sii, care îl bătea la cap că îi împute perdelele. Şi rău a făcut, că s-a procopsit cu două belele: în afară de bronşită, i-au ros moliile “Răpirea sabinelor” din sufragerie, mai ales la prima sabină din dreapta, la sînul stîng şi la buric. El i-a spus că fumul de Carpaţi e bun contra moliilor, da’ Dorina, nu şi nu: să se lase el de Carpaţi, că ea scapă de molii cu naftalină.
De unde concluzia că naftalină mai bună decît un Carpaţi fără nu se egzistă.
Pastilele dau reacţii
Acum, problema domnului Gelu este bronşita. Cu sabina ciuruită a rezolvat – a pus un poster cu Nicoleta Luciu peste. Dar cu bronşita e complicat. Ampicilină şi bromhexin nu-l lasă nevasta să ia, că e naturistă. Adevărul e că nici lui nu-i prea vine să ia pastile, că nu ştii cum reacţionează la o ţuică.
Ei, şi aici a intervenit măiestria doamnei Dorina. După 20 de ani de căsătorie, domnul Gelu şi-a dat seama, în sfîrşit, ce comoară de nevastă are. “Gelule, te-am scăpat de bronşită!” i-a spus într-o zi, după ce s-a întors de la piaţă. A scos revista Medicina naturistă din sacoşă şi a deschis-o la pagina 45, unde era publicată scrisoarea unui cititor fidel: dl Sorin Muşuroi, din Iaşi. O prezentăm integral în continuare, poate vă supără tusea, sau nu ştiţi ce băutură să vă mai preparaţi în casă.
Metoda domnului Sorin Muşuroi, din Iaşi
“Scăpaţi de bronşită fără antibiotice
Din păcate, eu sînt un client fidel al acestui tip de afecţiuni respiratorii, dar am la îndemînă un remediu sigur, cu care întotdeauna îi dau de cap.
Amestecaţi cîte 50 g de isop, mentă, flori şi frunze de podbal, rădăcină de obligeană, unguraş, ace de pin, frunze de păducel, talpa gîştei, cimbru, şovîrv. Măcinaţi plantele cu rîşniţa de cafea, ca să obţineţi o pulbere fină, apoi puneţi totul într-un borcan mare. Turnaţi peste ele doi litri de rachiu sau vodcă de 39-40° (partea asta l-a convins pe dl Gelu că are de-a face cu un tratament revoluţionar al bronşitei). Legaţi borcanul la gură cu celofan şi lăsaţi-l să stea două săptămîni (cam mult, după părerea dlui Gelu). Trageţi-l în sticluţe mici, prevăzute cu dop, pe care le păstraţi în cămară. (da’ una-două sticluţe merg păstrate şi în buzunarul de la piept, că nu se ştie niciodată). Luaţi cînd simţiţi că vă paşte boala ori pe parcursul ei, dacă s-a instalat deja.”
www.dailycotcodac.ro
Trei salopete o așteaptă pe-a patra
Acum o lună
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu