căutare personalizată

vineri, 21 ianuarie 2011

“Micul taliban” de la Husi

“Micul taliban” de la Husi
Anul trecut, ambulantierii vasluieni s-au confruntat cu un caz atipic. Huseanul Dumitru Covaci a apelat numarul de urgenta de 17.185 de ori! La un calcul sumar, barbatul a abuzat de timpul ambulantierilor, în medie, de 47 de ori pe zi.
Pensionarul din Husi este catalogat de ambulantieri drept “micul taliban”. Nu este zi lasata de Dumnezeu ca respectivul sa nu abuzeze de numarul de urgenta 112 pentru a-si da întâlnire cu personalul de la SAJ. Batrânul, în vârsta de 69 de ani, cunoscut cu probleme medicale, le cere ambulantierilor tot felul de lucruri trasnite, cum ar fi cumpararea de rosii sau spirt medicinal.
“Am solicitat sprijinul politiei pentru ca nu mai putem tolera un asemenea caz. Ne blocheaza activitatea. Vine de multe ori si la noi în statie. Nici nu stim ce sa mai facem”, a completat Ana Maria Ungureanu.
SAJ Vaslui a solicitat sprijinul Ministerului Sanatatii si Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) pentru a se lua masurile legale.
“Am primit sesizarea Serviciului de Ambulanta, iar colegii nostri de la Husi au facut cercetari, barbatul fiind sanctionat contraventional cu amenda de 1.000 de lei”, a spus Mihaela Straub, purtatorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Ambulantierii au mai atras atentia ca exista vasluieni care îi confunda cu serviciile de taximetrie.
“Apelurile false la 112 ne blocheaza activitatea. Se consuma timp pretios, bani si exista riscul de a pierde o interventie reala. De zeci de ori colegii mei au ajuns în diverse localitati si nu era nici un bolnav sau preiau asa numitul caz, care, pe la jumatatea traseului, opreste masina si coboara pe propriile picioare”, a mai spus managerul SAJ.
Amenzile în cazul apelurilor false la serviciul unic 112 sunt cuprinse între 500 si 1.000 de lei.

Un comentariu: