căutare personalizată

joi, 8 iulie 2010

Cele mai ineficiente 8 metode antifurt (II)

4. PIN-ul de la mobil
PIN-ul protejează practic telefonul de o singură persoană: de tine. Hoţul oricum o să arunce SIM-ul, că n-are ce face cu abonamentul tău – sau sperai cumva că o să aibă bunul-simţ să te caute ca să mergeţi împreună să transfere contractul pe numele lui? În schimb, tu foarte probabil ai să-ţi uiţi PIN-ul, dacă nu-l păstrezi pe cel din fabrică, cu “1234″ (caz în care nu ești prea protejat de hoţi, mă gândesc eu). Așa încât ar fi bine să mai ai încă un mobil la tine de pe care să poţi suna ca să ţi-l deblocheze pe primul. Asta, bineînţeles, dacă nu ai dat de mult cu el de pământ de draci – și atunci nu mai bine lăsai să ţi-l ia din buzunar un om amărât?
3. Antifurturile de la roţi
Antifurturile de la roţi sunt foarte utile doar dacă ai norocul să dai peste un hoţ uituc, care a uitat să-și ia scule de acasă și acum, în faţa mașinii tale, își dă o palmă peste frunte: “Bă, bou mai sunt. Să vezi ce scandal o să-mi facă nevastă-mea. Lasă că revin mâine cu o cheie de antifurturi”. Acest avantaj e oarecum anulat de dezavantajul că s-ar putea ca și tu să uiţi sau să rătăcești respectiva cheie, moment în care, dacă ţi se dezumflă o roată, ai să-ţi dorești să dai peste un hoţ. Dar nu peste unul uituc, desigur.

2. Folia antifurt pentru bagaje
În majoritatea aeroporturilor din România nu vei găsi o cafenea decentă sau o baie curată, dar în schimb nu vei avea probleme să dai peste un dispozitiv care-ţi permite să ambalezi bagajele de cală în “folie antifurt”. Ar fi într-adevăr util dacă avionul ar transporta respectivele bagaje în niște sacoșe de rafie atârnate de aripi. Cum însă bagajele nu dispar din cauză că le fură Superman în timpul zborului, ci atunci când le mută hamalii la aeroport, singurul lucru la care ajută folia e să-i deranjeze teribil pe hoţi foșnind într-un mod enervant.

1. Alarma de la mașină
Singura situaţie în care alarma auto ar fi cu adevărat utilă ar fi aceea în care ai dormi lângă mașină. |n rest, singurii care o aud sunt vecinii. Ai să-ţi dai seama de asta când or să vină la tine la ușă să-ţi spună “Cred că ţi-au furat mașina, am auzit sunetul alarmei tale îndepărtându-se în zare”. Sau, dacă ai noroc “E, după ce alarma ţi-a sunat vreo oră încontinuu și nu te-ai îndurat să o închizi, ţi-am închis-o eu, vecine. Cum? Cu un ciocan, normal”.
www.dailycotcodac.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu