căutare personalizată

joi, 22 aprilie 2010

Pentru legalizarea şpăgilor uşoare !!!

Stimate d-le Boc, aflu de la colegii mei că urmăriţi cu atenţie acest blog, ori dumneavoastră, ori şoferul acela de încredere pe care l-aţi făcut consilier. Profit de această ocazie pentru a vă face o serie de propuneri care mai mult ca sigur vor scoate ţara din criză şi vor asigura o reducere de 10% a cheltuielilor la orice.

Propunerea mea este introducerea tichetelor de şpagă ca modalitate de plată în sistemul privat şi bugetar. Nu trebuie să vă şocheze ideea, e una venită la beţie şi cred că sunteţi obişnuit cu astfel de construcţii logice, dacă înţelegeţi unde vreau să bat.
Tichetele de şpagă ar trebui să fie ca cele de masă. Salariaţii vor primi 20-30 şi le vor folosi pentru achiziţionarea de servicii în sistemul de stat. Mergi la medicul de familie? Dacă e amabil, dai şi un tichet de şpagă. Naşte nevasta? Douăzeci de bonuri la doctor, cinci la asistentă, cinci la anestezist şi cinşpe la moaşă (taţii ştiu despre ce e vorba). Vrei un certificat fiscal să-ţi intabulezi un teren? Trei tichete. Ar putea fi folosite şi dacă te prinde poliţia cu radarul, dai trei tichete şi bagă un reset. Sau dacă depăşeşti pe linia continuă. Cu tichetele de şpagă nu se vor putea cumpăra ţigări sau băuturi alcoolice – nu e bine ca obiceiurile proaste să fie încurajate.

Totodată, dacă d-l Isărescu ne urmăreşte în aceste momente, aş dori să-i sugerez să mai relaxeze condiţiile la bănci astfel încât să permită acordarea creditului de şpagă, un fel de credit de nevoi personale, doar că mai sigur. Adică, spre deosebire de cel de nevoi, băncile vor putea verifica înainte funcţionarul căruia doriţi să-i daţi şpagă şi să facă nişte calcule de risc. Una e să dai unui Calomfirescu care doar se laudă că te rezolvă cu autorizaţia aia şi, când colo, o lălăie şase luni ca şi cum n-ai fi dat deloc, şi alta e să lucrezi cu un Arnăutu de la Garda Financiară, care, cu o şpagă adecvată, te scoate efectiv din căcat.

Aici aţi putea interveni dumneavostră, d-le Boc, să subvenţionaţi dobânda la creditul luat pentru prima şpagă. Şi aş mai avea câteva sugestii să scoateţi ţara din criză, dar destul cu mocangeala, să văd întâi prima reclamă la CFR Marfă pe Daily Cotcodac şi mai vorbim după aia
www.dailycotcodac.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu