căutare personalizată

marți, 30 martie 2010

Mona şi Jumbo !!!!

Mona din Dristor are întâlnire cu Jumbo din Berceni, diseară la 8.

Mona este în pragul unei crize depresive din cauza unui coş, apărut subit pe frunte, la 42 mm de tâmpla dreaptă, în treimea superioară. L-a remarcat dimineaţă, când s-a uitat în oglindă să se rujeze. Era mic, sub 0,2 mm, şi a putut fi acoperit acceptabil cu fondul de ten din cutia incepută ieri. Dupa masa de prânz, când s-a dus sa se rujeze din nou, a fost şocată: coşul îsi triplase dimensiunile!!!

A sunat-o urgent pe Jasmine, vecina de la şapte, care e cosmeticiană. Jasmine era plecată la vară-sa la Urlaţi, la o tăiere de moţ. Monei i s-a făcut rău. Eliza, coafeza, a răspuns foarte greu la telefon, dar i-a promis că o rezolvă: îi acoperă coşul cu două şuviţe, una aşa şi una aşa. Si, în plus, are de la o clientă din Dorobanţi un fond de ten special pentru coşuri, care a ieşit acuma, e foarte la modă în Italia şi Ungaria, nu se ia nici cu demachiant. Se ia numai cu un fel de acetonă specială, e ultima fiţă.
Mona a luat un distonocalm, s-a învoit de la serviciu şi a plecat la Eliza, direct.
Eliza şi două colege au lucrat o oră şi 40 de minute să camufleze coşul, timp în care Mona a pus de 32 de ori mâna pe telefon să anuleze întâlnirea cu Jumbo.

Jumbo are cam 14 coşuri pe gât şi pe faţă, dar este fericit că circumferinţa braţului său drept a crescut cu 8 mm în ultima luna de când merge la sală, iar a braţului stâng cu 6 mm. Sâmbăta trecută şi-a luat din angrou un tricou super meseriaş, cu elastic la mâneci, care strânge atât de tare, încât, în 5 minute, se umflă toate venele, de la palma la umăr. În opinia lui, este un tricou ideal pentru o întâlnire de agaţament, pentru ca îţi face bicepşii mai groşi cu 2-3 cm, după nici o juma’ de oră de vrăjeală. Partea proastă cu tricoul ăsta e că deşi este de bumbac (80%, după cum scrie pe etichetă), are şi ceva poliester în el (75%, conform aceleeaşi etichete) şi te face să transpiri destul de tare. Atât de tare, încât trebuie să faci duş înainte de întâlnire, nu merge să te dai doar cu deodorant.
Atunci când s-a uitat în oglinda să îşi toarne nişte gel pe păr, Jumbo a observat 5 din cele 14 coşuri şi şi-a stors 3.
Apoi, şi-a dat cu after shave.

In secunda aia a sunat Mona, să anuleze întâlnirea, motivând că o doare capul.
“PLM, are pe altu’!”, a gândit Jumbo şi a coborât sa işi ia o şaormă.

Concluzia trasă de Jumbo nu este nici pe departe atât de eronată pe cât este concluzia Monei, care, aparent, crede că Jumbo este capabil să îşi focuseze privirea şi pe altceva decât decolteul ei. În realitate, Mona ştie foarte bine că în cazul în care s-ar duce la întâlnire, singurele chestii la care Jumbo s-ar holba, în afară de conţinutul decolteului, ar fi nota de plată şi bucile ei, pe care le-ar admira atunci când ea s-ar ridica să meargă la budă.

Exerciţiu de imaginaţie: să presupunem că pe fruntea Monei nu apare nici un coş, iar întâlnirea nu se anulează. Ce credeti că s-ar întâmpla cu Mona dacă Jumbo i-ar privi fruntea (pe care, repet, nu se află nici un coş)?
Ar avea un şoc, vă spun eu. A doua zi, Mona şi-ar suna toate prietenele să le povestească năucitoarea întâmplare: “Fată, am ‘eşit ieri cu unu’, să vezi ce fază! Unde crezi ca s-a uitat bou’ toată seara? La fruntea mea, fată, nu mai puteam de nervi. Şi am fost cu rochia aia verde, o ştii!”.

Si totuşi, de ce a anulat Mona întâlnirea?!
www.dailycotcodac.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu