căutare personalizată

sâmbătă, 20 martie 2010

Portretul-robot al teroristului român

Românii se pot lăuda, asta e sigur, cu cei mai leneşi terorişti din lume.

În alte ţări, teroriştii se agită, îşi fac relaţii printre dictatori ca să primească bani pentru arme, schimbă 20 de telefoane şi de IP-uri ca să nu-i depisteze poliţia, îşi amenajează în subsol ateliere de bombe artizanale, se ascund prin peşteri în creierii munţilor – şi de obicei, pe lângă toate astea, mai au şi un serviciu de opt ore unde ajung primii la birou şi fac cele mai frumoase PowerPoint-uri numai ca să nu dea nimic de bănuit.

Teroristul român, în schimb, e de obicei şomer, stă toată ziua acasă şi îi e lene să iasă şi până la locul atentatului. Faptul că toţi autorii ameninţărilor cu bombă din România sunt prinşi în câteva ore arată clar că teroristul român nu are nici măcar bunul-simţ să meargă până la poştă ca să sune de la telefonul public sau măcar să-şi facă un cont de mail cu un nume fictiv. Nu, el sună de pe fixul lui de acasă (eventual şi după 7 seara, când e gratis şi poate ameninţa şi o oră fără să facă adiţionale) şi dă mailuri autorităţilor de pe aceeaşi adresă formată de obicei din nume+prenume+anul naşterii+yahoo.com de pe care şi-a făcut şi Internet bankingul, şi conturile pe site-urile de pornache şi s-a înscris şi pe vreo două trackere de torente.

Ideea că ar putea fi nevoit chiar să fabrice o bombă, să tragă cu arma sau să deturneze un avion trebuie că-l înspăimântă pe teroristul român. Păi asta ar însemna mai întâi să se radă, să facă un duş, să caute ceva haine curate… Şi ar vrea să şi termine treaba în maximum două ore, că atâta îi ia să se descarce ultimei serii din “Lost” şi teroristul român ar vrea să o vadă înaintea tuturor, ca să le poată strica după aia plăcerea povestindu-le episoadele pe mess.

E bine că teroriştii români nu au descoperit încă atentatele cu maşini-capcană, că probabil li s-ar face silă să iasă ei personal în trafic şi ar ruga un prieten să le ia el maşina-capcană şi să meargă în locul lor. Sau, şi mai probabil, nici măcar n-ar muta maşina-capcană din faţa casei, ca să nu-şi piardă locul de parcare.
www.dailycotcodac.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu